O nas

Niezwykłe połączenie doświadczenia i tradycji, wsparte nowoczesną technologią. Zakłady Mięsne „Zakrzewscy” to rodzinna firma założona w 1994 r. przez Dariusza i Janusza Zakrzewskich. 


Dariusz Zakrzewski, Janusz Zakrzewski

Czym się zajmujemy

Poznaj Zakłady Mięsne Zakrzewscy – rodzinną firmę, należącą do czołówki polskich producentów mięsa.

Skup żywca

W grupie Zakrzewscy współpracujemy z polskimi hodowcami bydła i trzody chlewnej, którzy szczególnie dbają o jakość swoich hodowli.

Osobiście sprawdzamy naszych partnerów, by dostarczać sprawdzone, dobre, polskie mięso w kraju i za granicą. Dzięki temu polska wołowina i wieprzowina trafiają do najlepszych sieci detalicznych, hurtowni, restauracji i masarzy na całym świecie.

Rozbiór i pakowanie

To moment, w którym ważne są nie tylko procesy techniczne, ale przede wszystkim pasja, precyzja i zaangażowanie.

Sposób pakowania, wielkość i oznaczenia produktowe dopasowujemy do indywidualnych wymogów klienta. 

Stosujemy najnowsze metody, co gwarantuje, że mięso spełnia najwyższe standardy, zachowuje świeżość, trwałość oraz doskonałe walory smakowe produktu.

Przechowywanie i chłodnie

Zastosowanie najnowszych technologii chłodniczych pozwala utrzymać świeżość mięsa.

Dbamy o oddzielne przechowywanie różnych rodzajów mięsa, unikając krzyżowego zanieczyszczania i zapewniając, że każdy kawałek tuszy zachowuje swój unikalny smak 
i aromat.

Korzystamy ze zrównoważonych rozwiązań, opartych 
o recykling i redukcję zużycia wody, zachowując świeżość, smak i bezpieczeństwo każdego kawałka mięsa.

Konfekcja i sprzedaż

Nasze pojazdy dostawcze są wyposażone w zaawansowane systemy chłodzenia, aby zachować optymalne temperatury.

Monitorujemy procesy w czasie rzeczywistym, korzystając z zaawansowanych systemów kontroli jakości, aby zapewnić, że każdy kawałek mięsa, który opuszcza nasze zakłady, spełnia najwyższe standardy Grupy Zakrzewscy.

Co nas wyróżnia

Od małej firmy założonej przez Dariusza i Janusza Zakrzewskich do polskiej rodzinnej grupy kapitałowej, skupiającej 2 nowoczesne zakłady rozbioru mięsa wołowego oraz wieprzowego, producenta wyrobów wędliniarskich, chłodnie oraz sprzedaż zagraniczną .

Zakrzewscy- Kosów Lacki

Rodzinna
tradycja

Nasza długa historia przetwórstwa mięsa jest historią pasji, zaangażowania i nieustannego dążenia do doskonałości w każdym kawałku, który wychodzi z naszych zakładów.

Nowoczesne
zakłady

Zakłady w Szczuczynie i Kosowie Lackim, należące do Grupy Zakrzewscy to miejsca, gdzie innowacyjność spotyka
się z tradycją.

Zaangażowane
zespoły

Zatrudniamy ponad 1500 wykwalifikowanych pracowników, którzy każdego dnia dbają, by dostarczyć najwyższej jakości mięso.

Zakrzewscy
nasza Grupa

Działamy na zasadzie synergii, łącząc doświadczenie, wiedzę i najnowsze technologie, by dostarczyć klientom najwyższą jakość i prawdziwy smak.

Od przygotowania każdej sztuki aż po dostawę świeżego mięsa specjalnie dla ciebie. Doskonałość w detalach: polskie mięso, polska firma.

Firmy wchodzące
w skład Grupy Zakrzewscy

Przez ponad 30 lat łączymy tradycje z innowacyjnością, oferując najwyższej jakości wołowinę, wieprzowinę oraz gotowe wyroby wędliniarskie.

Zakład produkcyjny
w Kosowie Lackim

Siedziba firmy i nowoczesny zakład, w którym eksperci z Polski i zagranicy przygotowują najwyższej jakości polską wieprzowinę.

Zakład produkcyjny
w Szczuczynie

Jeden z najnowocześniejszych zakładów rozbioru mięsa wołowego w Europie! Wysokie standardy potwierdzone wieloma certyfikatami.

Zakłady Mięsne
Stanisławów

Wyjątkowy smak, bezkonkurencyjna jakość – poznaj wędliny, kiełbasy i wyroby mięsne od Stanisławowa!

Fento
firma eksportowa

Wyspecjalizowani eksperci w sprzedaży najwyższej jakości wołowiny i wieprzowiny.

Firma
Wimax

Tu przechowuje się nie tylko mięso, ale także aromat i smak, które dodają charakteru każdej potrawie.

Odpowiedzialność

W genach rodziny Zakrzewskich zakorzeniona jest miłość do natury. W biznesie nie rezygnujemy z wartości, które są bliskie naszym sercom! Zakład w Szczuczynie został zaprojektowany z dbałością o środowisko naturalne.

Agregat Gazowy CAT CG170-12

Odpowiedzialność

W genach rodziny Zakrzewskich zakorzeniona jest miłość do natury. W biznesie nie rezygnujemy z wartości, które są bliskie naszym sercom! Zakład w Szczuczynie został zaprojektowany z dbałością o środowisko naturalne.

Aby zredukować wpływ na naturę, wdrożono kogenerację. Oznacza to, że w jednym procesie technologicznym wytwarzane są energia elektryczna i ciepło. Zakład mięsny w Szczuczynie dysponuje własnym ujęciem wody wraz ze stacją jej uzdatniania i oczyszczalnią ścieków.